Kraftmontasje kjøpes hjem

18
Jan
2018

Med årene som har gått, har aktivitetene i norge og sverige fjernet seg en del fra hverandre, og det har blitt mer og mer tydelig at den norske delen bestående av Kraftmontasje ville ha et langt større utviklingspotensiale utenfor det nordiske konsernet.  

Det ble tidlig klart at en del av de ansatte var villig til å investere en hel del i et slikt utkjøp, og etter en del sonderinger mot forskjellig regionale miljøer falt brikkene på plass i nærområdet.  Selskapets ansatte er spredt over hele landet, samt flere land i Europa.  Og viljen til å bidra for å løfte tilstrekkelig kapital har vært imponerende.  Når vi deretter fikk med oss regionale investorer som Axess, Bjørn Vegard Løvik, Johan Andreassen, Arvid Gjerde og Olav Aksel Olsen, falt det meste på plass.  I tillegg har Jim Solbakken og Ola Smeby deltatt i fundingen av eierselskapene.  Det er utrolig stimulerende å ha fått på plass et slikt  eierfellesskap uten å måtte bevege seg lengre enn til egen kommune og nærmeste nabokommuner.  

Når selskapet ble solgt til konsernet for 10 år siden var dette riktig i forhold til de strategier selskapet hadde den gang.  Når en nå kjøper selskapet tilbake ved hjelp av egne ansatte og lokale investorer, er dette minst like riktig i forhold til de strategier som nå ligger til grunn for videre utvikling.  

Selskapet har gjennom årene vokst seg såpass stort og solid, at en del kapital måtte på plass for å gjennomføre utkjøpet.  Kraftmontasje hadde et trøblete 2016 med stor omsetningssvikt og negativt resultat.  Men i 2017 har omsetningen klatret opp igjen til ca. 250 millioner, og med et positivt resultat.  Selskapet hadde ved årsskiftet en egenkapital på knappe 40 millioner.

Aksjekjøpet vil ikke innebære noen endringer for selskapets drift, soliditet eller annet.  Organisasjonsnummer, ledelse, adresser mm. blir som før.  I en overgangsfase vil eksisterende IT plattform bli benyttet, gjennom avtale med One Nordic.

One Nordic ønsker på sin side gjennom å selge ut sin Norske del, å rendyrke og utvikle sine aktiviteter i Sverige.For ytterligere spørsmål ta kontakt med undertegnede på tlf. 911 20 950, evt. epost oddgeir.anundsen@one-nordic.no

Med vennlig hilsen

KRAFTMONTASJE AS

Oddgeir Anundsen

     Adm.dir.

Kraftmontasje kjøpes hjem

Flere nyheter