Lederskifte i Kraftmontasje AS

1
Nov
2021

Etter snart 27 år som daglig leder har Oddgeir Anundsen bestemt seg for å sende stafettpinnen videre, men skal på ingen måte gi seg.

Anundsen har ledet selskapet siden han var med å starte det i 1995. Fra 1. november går han over i en ny stilling som salgs- og markedsansvarlig og forretningsutvikler i selskapet. Samtidig holder han frem som daglig leder i Kraftmontasje Holding AS, hvor han vil arbeide med videre utvikling av konsernet og datterselskap.

Styret har fra samme dato ansatt Øystein Søraas i stillingen som daglig leder for Kraftmontasje AS.

— Når jeg nå velger å gi stafettpinnen videre, er det for å kunne vie mer tid til nye oppgaver jeg virkelig brenner for. Det har virkelig vært et privilegium å få lede så mange utrolig dyktige folk. Men etter så mange år i rollen, blir det utfordrende å hele tiden skaffe motivasjon for alle aspekter av daglig ledelse. Derfor føler jeg at tiden er riktig for å gjøre en endring, både for meg selv og for selskapet.

Øystein Søraas ble ansatt i Kraftmontasje i 2019 som økonomi- og IT sjef. Han kom da fra stillingen som dagligleder i programvareselskapet Timpex på Åndalsnes. Han har også hatt ulike lederstillinger innen økonomi, logistikk og IT i møbelindustrien på Sunnmøre. Søraas er fra Vestnes og gleder seg stort over mulighetene på «hjemmebane».

— Jeg har i alle år pendlet ut av kommunen på jobb. Jeg har imidlertid alltid sett på Kraftmontasje som et selskap jeg kunne tenke meg å arbeide i. Så da muligheten åpnet seg i 2019 var jeg ikke i tvil. På samme måte som jeg ikke var i tvil når henvendelsen om rollen som daglig leder kom i sommer. Et valg som var lett, men som jeg på ingen måte tar lett på. Jeg ser virkelig frem til å ta fatt på oppgaven. Det er et solid selskap med utrolig mange dyktige og dedikerte medarbeidere, og også et selskap med et meget godt og engasjert eierskap og styre.

Styreleder Lasse Iversen sier at Oddgeir Anundsen har gjort en formidabel jobb i å skape det Kraftmontasje vi ser i dag.

— Under Oddgeir sin ledelse har vi bygget opp et av landets ledende entreprenørselskap på kraftlinjer og innen elektro og automasjon i tunneler. Hans erfaring og nettverk er viktig å bygge videre på. Han var en viktig regissør i prosessen med å ta selskapet tilbake til lokalt eierskap i 2018, etter 10 år med svenske eiere. Siden da har det vært en meget positiv utvikling i selskapet, en utvikling vi nå rigger oss for skal fortsette. Øystein vet etter drøye 2år i selskapet hva han går til, og vi er veldig glade for at han takket ja til denne stillingen. Nå ser vi frem til å ta fatt på nye, viktige infrastrukturprosjekter som muliggjør elektrifiseringen av landet.

Lederskifte i Kraftmontasje AS

Flere nyheter